tiistai 11. syyskuuta 2012

Eteinen edistyy + pientä Biltemaa

Selvästikään remontti ei etene viikolla yhtä nopeasti kuin viikonloppuna. Mieli tekisi käydä seinien ja lattioiden kimppuun, mutta on se sen verran aikaavievää hommaa ettei arkisin jaksa :P
Jonkin verran, seinä kerrallaan, on eteisessä edistystä tapahtunut kuitenkin.

Alkuperäinen kunto

Hipaistessani portaita, huomasin että kaide lähtikin irti...

Heti kun kaide irtosi, ajattelin että tuohon saisi aivan ihanan pikkukomeron, tai naulakon... En kuitenkaan jaksa millään tehdä uutta porraskaidetta, eikä idea komeron ovestakaan syttynyt kirkkaana mieleeni, joten hautasin koko ajatuksen lähes samantien. Tuohon nurkkaukseen kuitenkin sopii niin hyvin pieni eteisen pöytä, että päätin liimata kaiteen takaisin. 

Kaikki talon seinät olen tapetoinut niin, että olen ensin piirtänyt ruutupaperille jokaisesta seinästä kaavat, sen jälkeen piirtänyt kaavan pahville, liimannut tapetin pahviin ja kiilannut pahviseinän kevyesti liimaten paikalleen. Näin saan seinät irroitettua helposti, jos tekee joskus mieli vaihtaa tapetteja, ja sitten on valmiit kaavatkin olemassa. Alkuperäinen ajatukseni oli purkaa talo osiin, ja irrottaa seinät tapetointia varten. Vaikka talo onkin hyvin säilynyt, on se jonkin verran kokenut vaurioita ajan myötä. En viitsinyt teurastaa koko tönöä palasiksi, jos se ei olisikaan kestänyt kohtelua, tai en olisi osannut liimata kaikkea kunnolla takaisin. :P

Pahviseinä ja keskeneräinen tapetointi

Pahviseinien leikkaaminen on millintarkkaa puuhaa:

Sommittelua


Harmikseni tätä ihanaa lintutapettia ei ollut riittävästi, joten en saa koko eteistä tapetoitua samalla kuviolla. :/ Lintukuvio on kuitenkin mielestäni niin kiva ja pirteä, että halusin käyttää sitä niin paljon kuin pystyin. Kahteen muuhun seinään täytyy keksiä vaihtoehto B..

Täytyypä lisätä vielä kuvat ensimmäisestä Biltema-tikuista tehdystä "huonekalusta", eli kylpyhuoneen hylly:

Hieman vinot hyllyt :)

Sopiiko se tähän...?

Sahasin käsin pisimpään tikkuun kolme lovea, joihin kiinnitin lyhyemmät tikunpalat Tacky Gluella. Tuo hyllyjen vinous ei näy niin pahasti kun katsoo sivusta. :) ja koska Tacky Glue on niin joustavaa, pystyin hieman jopa oikomaan hyllyjä (kuvanoton jälkeen tietysti..) Taustalla näkyy myös keskeneräinen suihkukaappi, muropaketin nurkka päällystettynä minimosaiikilla.

Jään innolla odottamaan viikonloppua, jotta on taas aikaa käydä talon kimppuun, ehkäpä tehdä uusia huonekaluja myös.. :)

-Milla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti