lauantai 8. syyskuuta 2012

Helsingin kädentaitomessut + Minimaailman ostokset

Onnekseni näin lehdessä mainoksen, että tällaiset messut ovat Helsingissä nyt viikonloppuna! Sinnehän oli päästävä. Lompakko keveni ihan kiitettävän paljon, vaikka vakuutin itselleni että ostan vain tarpeellista, paitsi jos nyt jotain uskomattoman hienoa tulee vastaan niin saan ostaa.. :)

Tässä ostosten esittelyä:

Kierrätyskeskuksen kojusta, koko satsi 0,70€!

Tyhjästä puolasta ja puukiekosta syntyy ihan selkeästi pieni pöytä :) Ja tuota kangasta on neljää laatua, aika isoja paloja. Puutikut pääsevät todennäköisesti paikkaamaan lautalattian rakoja.


Ääriviivatarroja 0,50€, korunosia ja ornamenttikuvioinen koristeteippi

Koristeteippi on sellaista "uudelleenliimautuvaa", eli se tarttuu melkein mille vaan pinnalle, muttei jätä jälkiä ja se on irroitettavissa ja uudelleen käytettävissä. Korunosista tulee selvästi tarjottimia ja valokuvakehyksiä. Ääriviivatarroillekin keksin varmasti käyttöä :)


Lasi-, puu- ja metallihelmiä

Helmikojuissa meni messuilla eniten aikaa. Tunnelma oli kuin karkkikaupassa :) Vaati aika paljon malttia jättää kaikki ihana ja "tarpeeton" ostamatta. Näistä syntynee hajuvesipulloja ja sohvanjalkoja, oikeanpuolimmaiset käytän varmaankin omaan kaulakoruun.


Taskukokoinen mittanauha ja pienet kärkipihdit leikkurilla

Sain viimein kunnollisen työvälineen jolla vääntää asioita rautalangasta. Tähän asti olen käyttänyt isoja kärkipihtejä ja pinsettejä. Pieni mittanauha on omiaan nukkiksen huonekorkeuden ja huonekalujen mittailuun ja se on kätevä myös neulomisen apuna. Ostin messuilta myös lankaa jolla voi tehdä ns. Frilly-huivin.


Itsetehdyt karkit

Löysin myös ihanan kojun, jossa oli myynnissä itsetehtyjä karkkeja sekä tarjolla runsaasti maistiaisia. Tälläkin kojulla aikaa kului melkoisesti :) Ja nämä eivät mene nukkekotiin vaan ihan omaan suuhun :D

Messuilla oli yksi ainoa koju, jossa oli myynnissä miniatyyrejä. Kakkuja, leivoksia, ruoka-annoksia, kukkaruukkuja, kylpyammeita ja lavuaareja. Olisin ostanut lavuaarin, mutta mittakaava oli väärä. Tämä Lundby tuo hiukan haasteita tässä suhteessa, kun yleisin koko on se 1:12 ja oma taloni on pienempää skaalaa. Miniruokia en raaskinut ostaa niiden hurjan hinnan takia, huuto.netistä ja muualta netistä saa miniruokia paljon edullisemmin :) Ainakaan vielä en aloita massailua ja ruokien tekoa itse, harjoittelen ensin tapetoinnin ja huonekalujen rakentamisen kunnolla, ennenkuin keskityn pikkuriikkisiin yksityiskohtiin. 
Yhden ruoka-aiheisen esineen olen jo nukkekotiin ostanut, kävin Minimaailma oy:n liikkeessä Helsingin Vallilassa ja löysin mm. tämän juustotarjottimen:

Juusto, keksit ja veitsi leikkuulaudalla, sorvatut tuolin- tms. jalat ja minikokoiset aterimet

Nyt kun alkuun päästiin niin esitellään samalla muutkin Minimaailman ostokset:
Tacky Glue (sopii erityisesti nukkekotiharrastukseen) sekä puuvalmis kannellinen laatikko

Muut harrastajat ovat paljon kehuneet tuota Tacky Glueta, eikä suotta. Korkkisysteemi on todella kätevä, liiman koostumus ja pito juuri oikeanlaista. Liima on tarpeeksi notkeaa (ei valu), tarpeeksi juoksevaa joten sitä on helppo levittää, kuivuu nopeasti, kuivuttuaan kirkasta. Tuosta laatikosta saisi arkun lisäämällä siihen saranat, ja ajattelin kokeilla petsausta vahvalla teellä. Saa nähdä mitä tulee... :P Taustalla näkyvässä keittiössä Bilteman sytykkeitä sommitteluvaiheessa lautalattiaa varten.

Metalliset kattilat

Minikokoiset kattilat ovat melko painavia, joten ihan kunnon metallia ovat. Minimaailmasta ostin vielä kulmalistaa 180cm, niin saan tapettien reunat piiloon :) Tässä vielä yksi oma tekele, ensimmäinen ompelutyö:

Pikkuinen koristetyyny

Ompelujäljet eivät ole kovin siistit, tuollaisen pikkutyynyn kanssa alkoi kärsivällisyys olla koetuksella, ja hommaa vaikeutti vielä se, että röyhelöreunukseen käytetty nauha ei ollut kovin taipuvaista sorttia. Mutta valmis siitä tuli! Seuraavaan tyynyyn yritän saada siistimpiä saumoja.. :)

Tämmöistä tällä kertaa, tuli yllättäen aika pic heavy ja pitkä postaus :) Palataan asiaan kun saan jotain valmiiksi.

-Milla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti