lauantai 15. syyskuuta 2012

Kalusteita

Taas kun viikonloppu koitti, pääsin vihdoin näpertämään nukkekodin pariin :) Koko viikon on pyörinyt mielessä mitä kaikkea sitä haluaisi tehdä, mutta aika ja energia eivät viikolla yksinkertaisesti riitä. Tilasin Fb:n Nukkekotikirppikseltä toiselta harrastajalta upean takan, jota ihan vähän tuunasin:

Ihana takka ja tekemäni sohva

Maalasin takan akryylimaalilla valkoiseksi ja lisäsin koristetarrat. Takassa vipatta tuli led-kynttilän avulla. Sohva on jälleen ensimmäinen tekele, taitamaton jälki näkyy selvästi mm. viimeistelyssä ja saumoissa. Tein sohvan pahvista ja vaahtomuovista, kangas on liimattu. Aluksi ajattelin ompelevani kaikki reunasaumat, mutta yhden tyynyn tehtyäni, totesin että ompeleminen minikoossa ei ole sitä mieluisinta puuhaa, joten päädyin liimaukseen. Sotkuista, mutta helppoa. Sohvan eri osia ei ole liimattu yhteen, joten sitä sitä voi muunnella:

Yhdessä 

Erikseen 

Divaani

Tämä muunneltava sohva syntyi aikalailla vahingossa. Aloin tekemään sitä ilman kaavoja tai suunnitelmaa, puhumattakaan mittakaavan laskemisesta. Tällä kertaa sohvasta tuli kuitenkin sopivan kokoinen, ja vaikka tehdessäni suunnittelin sohvasta yhtenäistä, niin tämä irrallisuus olikin oikeastaan sen verran hauska ja käytännöllinen juttu, että päätin ainakin toistaiseksi jättää palaset irralleen :) Sohvan ilmettä ja tyyliä voi helposti muunnella mm. tyynyillä.(Sienityyny Nukkekotikirppikseltä.) En ole aivan tyytyväinen viimeistelyyn, mutta taito- ja kokemustasooni nähden tästä tuli tosi hieno! :D Mitä mieltä itse olette?

Olohuoneen tapetoinnista onkin näkynyt jo osia muissa kuvissa, joten tässäpä vielä koko olohuoneesta kuva:

Seinä ennen...

...ja jälkeen

Olohuoneen tapetti on Sinellistä ostettu kuviollinen kartonki, josta leikkelin sopivat palaset isolle seinälle. Sivuseinät on tapetoitu oikealla valkoisella kuviotapetilla. Lattiassa näkyy repeytymät, jotka syntyivät kun irrotin kaiteen. Nyt lattialla on jo Bilteman sytykkeistä tehdyt laudat, joiden sahaus on vielä hiukan kesken. Jotenkin tuo sahaushomma ei inspiroi.. Pitäisi kuitenkin malttaa laudoittaa ja listoittaa kämppä ennen kuin alkaa tekemään enempää huonekaluja. Pian käy niin, että kalusto on valmis mutta kämppä edelleen remonttivaiheessa.. :D 

Toivottavasti mini-intoa riittää myös huomiselle :)

-Milla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti