sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Pikkujakkarat ja rautalankaa

Lisää kokeiluja. Ostin askarteluliike Askarellista pitsinauhaa, jota halusin ehdottomasti päästä käyttämään. Päädyin tekemään ihan pienen projektin, jotta valmista tulisi nopeasti eikä mahdollinen pieleen meneminen haittaisi niin paljon. Tosin nämä onnistuivat mielestäni ihan hyvin :)


Hammastikkujalat maalaustelineessä

Leikkasin pahvista kiekot, joiden päälle liimasin saksilla muotoilemani vaahtomuovin palat, eli istuintyynyt. Katkaistut hammastikut hioin leveistä päistä pyöreämmäksi ja maalasin valkoisella akryylimaalilla.

Verhoilua...

Liimasin kangaspalat tyynyjen päälle ja taittelin reunat alapuolelle. Pistin neulalla pienet reiät istuintyynyjen pohjaan ja liimasin jalat kiinni. Viimeiseksi reunustin jakkarat pitsinauhalla. Ihan söpöt tuli :)

Valmis!

Kuvassa näkyy myös ensimmäinen rautalankatyö, pieni hedelmäkori helmikoristeilla. Lähempään tarkkailuun:

 Hedelmäkori


Vääntelin hedelmäkorin isoilla kärkipihdeillä ja pinseteillä, pieniä kärkipihtejä en omistanut vielä tätä tedessäni. Tämä kori jäi jotenkin "hontelon" oloiseksi, mutta sallittakoon se, vedoten taas siihen että se oli ensimmäinen... :) Pienistä jakkaroista tuli niin onnistuneet, että intouduin tekemään niille kaveriksi vielä rautalankatuolin:

Liimausvaiheessa

Vääntelin selkänojan ja tuolinjalat kahdesta toisiinsa kierretyistä rautalangasta. Ylläolevassa kuvassa näkyy myös tuo Bilteman yleisliima, jota käytin ennen kuin hankin Tacky Gluen. Bilteman liima on vähän turhan vahvaa ja nopeasti kuivuvaa mm. kankaanliimaukseen. Puutöihin tuo soveltuu ihan hyvin. Kuvasta voi saada jonkinlaisen käsityksen siitä, miltä "työpisteeni" (eli keittiönpöytä) näyttää askartelujen aikana.. :D Ja valaistuksesta voi huomata, että näitä näperretään iltaisin ja yömyöhään...

Edestä...

...ja takaa.

Istuinosasta tuli turhan iso, ja takaosan liimausjäljet näyttävät melko rumalta, mutta muuten onnistui hyvin. :) Paljastettakoon, että tarkoitukseni oli tehdä selkänojasta ensin sängynpääty, mutta arvioin koon ihan pieleen, ja siitä syntyikin tuoli. Ihan mukava vahinko :D

-Milla-

2 kommenttia:

  1. Kivoja rautalankatöitä! Sen verran olen rautalankatuolien tekoa yrittänyt, että nostan hattua jokaiselle, joka onnistuu tekemään sellaisen, joka jotenkin pysyy pystyssä ja on sen lisäksi vielä hyvän näköinenkin :) Sydäntuolisi on kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Yllätyin itsekin, miten helppoa tuo oikeastaan oli, ja että se pysyy jopa pystyssä.

      Poista