sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Tekstiilejä

Ostin Nukkekotikirppikseltä ihanat pienet neulepuikot, koko 1,4mm. Niillä on hyvä neuloa pienenpientä tekstiiliä nukkikseen.

Neuleet 1:18 ja 1:1 

Kuvassa vertailukohtana tekeillä oleva kaulahuivi itselleni, koon 7 puikoilla, sekä pikkuneule josta tuli vauvanpeitto aiemmin tekemiini vaunuihin. Pienessä neuleessa lankana Novitan Rose Mohair, joka ei ollut aivan sopiva lanka noin pieneen neuleeseen, peitto jäi hieman jäykäksi. Rose Mohairissa suositeltu puikkokoko on muistaakseni 4. Olen harrastanut neulomista pitkään, ja päätin vihdoin opetella myös virkkaamaan. Olen kuvitellut että virkkaaminen on vaikeaa, enkä ole tarttunut tuumasta toimeen ennen kuin nyt. Novitan sivuilla on hyvä ohje isoäidinneliöön ja alettuani harjoittelemaan, huomasin että virkkaaminen onkin itseasiassa todella helppoa ja jopa hauskaa :) Aloin tekemään neliöpeittoa ja siinä samalla nukkekotiin koristetyynyn päällisiä

Isoäidinneliöt 1:18 ja 1:1

Pieni neliö on virkattu 2mm virkkuukoukulla ja isompi 4,5mm koukulla. Isommassa neliössä lankana myös Rose Mohairia, käyttäytyy paremmin oikean kokoisella välineellä tehtynä. :) Pikkuneliöön käytetty Lankamaailmasta ostettua muliinilankaa. 

Nyt alkaa olla vaarana se, että jää talveksi kaulahuivit ja sukat tekemättä, kun nämä pikkuneuleet ovat niin suloisia ja hauskoja tehdä. :D Onneksi olen aloittanut ajoissa niin on aikaa vielä tehdä.. :) Huomasin Lankamaailmassa, että siellä on jopa 0,9mm puikkoja myynnissä. Tällä kertaa jäi ostamatta, mutta onneksi liike ei katoa mihinkään, ehkäpä käyn jossain vaiheessa hakemassa vieläkin pienemmät puikot ja hyvin ohutta villalankaa. Jossain vaiheessa kun nukketaloon tulee asukkaita, voi olla että he tarvitsevat sukkia, villapaitoja, kaulahuiveja yms.

Tällä hetkellä nukkiksessa on menossa keittiöremontti, palataan asiaan kun edistystä tapahtuu... :)

-Milla- 

2 kommenttia:

  1. Hienot puikot :D Rinnastamalla normaalin ja mini näkee just hyvin koko eron.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kiitos vaan puikoista :) ovat tosi mieleiset. Uskomattoman pientä jälkeä siitä syntyykin.

      Poista