perjantai 7. syyskuuta 2012

Tervetuloa!

Pitkän pohdinnan jälkeen tulin vihdoin perustaneeksi nukkekotiblogin. Rohkaisua sain Facebookin Nukkekotiharrastajat-ryhmästä sekä lukuisista muista nukkekoti- ja miniatyyriaiheisista blogeista, joita olen seurannut silmät pyöreinä (miten ihmiset voivat olla noin taitavia?). Aioin jokatapauksessa kuvata remontin ja askarteluni tuotoksia, jotta olisi kiva jälkeenpäin seurata edistystä ja muistella miltä talo näytti, joten miksipä en jakaisi näitä kuvia muillekin harrastajille. Osaamiseni ei ehkä näin aloittelijana ole huippuluokkaa, mutta toivon taitojeni kehittyvän sitä mukaa kun taloni kimpussa häärään.

Oma innostukseni uuteen harrastukseen sai alkunsa sattumalta. Katselin Elvari korujen facebook-sivuja, jossa joku kommentoi erästä kuvaa jotenkin näin "Hei oletko ajatellut että tuotteesi saattaisivat olla suosittuja nukkekotiharrastajien keskuudessa, kannattaa mainostaa" ja oli laittanut linkin nukkekotiwikiin. Klikkasin wikin auki, surffasin tuntikaupalla selaamassa harrastajien blogeja ja ihasteltuani muiden aikaansaannoksia aloin ajattelemaan, että olisipa ihanaa jos olisi oma nukketalo, jota sisustaa ja remontoida... Ajattelin, että miksi ei. Tartuin tuumasta toimeen ja ostin huuto.netistä hieman kolhiintuneen 80-luvun Lundby-talon. Juuri sopivan rähjäinen, jotta sitä olisi kiva laittaa ja kunnostaa :)

Lundby Småland 80-luvulta.

Nukketalostani puuttuu kahdesta ovesta yläsaranat, ovet on kiinnitetty sinitarralla. Ainoa toimiva ovi on tuo kylpyhuoneen ovi joka on kuvassa auki. Sain myös talooni lahjaksi ensimmäiset esineet, pienen sydämenmuotoisen astian, pienen maljan ja isomman maljakon jossa on muistaakseni 60-luvulta Barbien kukkakimppu.


Kuva eteisestä ja pikkuesineistä, ovessa näkyy myös tuo sinitarrakiinnitys.

Kaikki blogissa näkyvät kuvat on muuten kuvattu kännykkäkameralla, kun en omista digikameraa. Kuvaamisesta, valo-varjo tasapainosta tai sommittelusta en ymmärrä tuon taivaallista, mutta keskitytään kuvissa niihin esineisiin ja esiteltyihin huoneisiin, eikä siihen kuvaustekniikkaan... :)

Alkuun pääsemisessä tärkeimmät asiat, jotka sain selville toisten harrastajien blogeista sekä keskusteluista, olivat seuraavat: hanki rautalankaa, Bilteman sytyketikkuja, akryylimaalia, nauhoja/nyörejä, kangasta, pahvia ja selvitä talosi mittasuhde. Yleisin mittasuhde nukkekodeissa on 1:12, mutta vanhat Lundby-talot ovat hieman pienemmässä mittakaavassa 1:16 ja nykyään se taitaa olla jopa 1:18. Rakentelen huonekaluja toistaiseksi silmämääräisesti mittaamalla, kun ei talossa ole vielä asukkaitakaan joihin verrata huonekalujen kokoa. Mutta eipä keskeneräiseen remppataloon kukaan voisikaan vielä muuttaa...

Tästä eteenpäin seurataan siis taloni remonttia, askartelun tuotoksia, sekä toivottavasti taitojen karttumista.

-Milla-

Ps. Täältä muuten löytyy nuo Elvari korujen minikokoiset englanninlakut nukkekotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti