lauantai 6. lokakuuta 2012

Pientä piristystä

Pääsin taas kauan odotetun mineilyn pariin askartelemaan ja esittelen tulokset tässä. :) Olen erinäisiltä keskustelupalstoilta ja muista blogeista lukenut ohjeen viherkasvien ja kukkien tekoon. Päätin kokeilla, yllätyksekseni ja ilokseni se oli todella helppoa. Valmistukseen tarvitsee rautalankaa, maalarinteippiä sekä maalia ja kukkaruukun. Maalarinteipit laitetaan rautalangan päälle kaksinkerroin, maalataan ja leikataan lehti haluttuun muotoon. Elävöitin lehtien väriä hiukan valkoisella, sekä rapsuttelin puutikulla juovia jotta lehdet näyttäisivät hieman aidommilta.

Maalatut teipit rautalangoissa

Lähempi kuva lehtien "juovista"

Idean lehtien väritykseen sain omasta oikeasta kultaköynnöksestäni:


Nukkekodin olohuone sai ison viherkasvin luomaan viihtyisyyttä:


 Huomasin vasta kuvia ladatessani, että arkkuun on tullut valkoinen maalitahra :/
Onneksi tuommoisen saa helposti piiloon.

Ruukussa on oltava tietysti multaakin

Tämä viherkasvi on ihan oman pääni tuotos, en ottanut mallia mistään oikeasta kasvista, ainoastaan tuon värityksen. Mikä lie vehka nukkekodissa nyt sitten kasvaa :D Kukkaruukun tein paperista, kuvio koristeteipistä. Ruukun sisällä sinitarraa, johon tökin rautalangat, sinitarran päällä kerros liimaa ja kuivattuja kahvinpuruja multana. :) Tämä kahvi-ideakin on bongattu blogeista ja nukkekotiharrastajien keskusteluista. Olen lukenut mm. myös että mannaryynit sopivat rappaukseen ja kananmunankuorista voi tehdä mosaiikkia. Elintarvikkeet ovat nukkekotiaskartelussa monikäyttöisiä :)

Sain ihanat pienet Harry Potter-kirjaprintit ja kokeilin ensimmäistä kertaa kirjan tekemistä. Onnistui yllättävän hyvin ja nopeasti tämäkin.

Harry Potter-kirja 1:18

Oikean version kanssa kokovertailussa

Niteet näkyvissä

Halusin kirjasta oikeasti aukeavan, joten leikkasin tarpeettomasta Bilteman kuvastosta nidepuolelta sivut kirjaan. Pysyvät näppärästi kasassa ja kirja näyttää aidommalta, kuin jos olisin tehnyt kirjan sisään minikokoisen pahvilaatikon. Ihastuin miniatyyrkirjaan täysin :D Itse olen Potter-fani, joten halusin ehdottomasti koko sarjan myös nukkiksen kirjahyllyyn :) Vielä on kuusi kirjaa tekemättä, hommiin siis-->

-Milla-

2 kommenttia:

  1. Voi apua, mäkin tahdon minipotterit ♥ Täällä siis fani myös ja tässä lukiessa musta taisi tulla myös sun fani, mullekin tulossa Lundby, mutta on vielä postissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) kiva kuulla. Onnea uuteen "kotiin" :)

      Poista